Het monitoren van erfgoed op de Wadden en de Noordzee

Wij combineren onze duiken op de Noordzee met het monitoren van ons erfgoed onder water. Dit kan betekenen dat we ook aan onze duikers vragen om onze ogen en oren te zijn tijdens hun duik op bepaalde scheepswrakken. Of dat we tijdens een trip op de Noordzee, ook ruimte maken om dit te combineren door even met onze sonar een nieuwe positie te verkennen.

Soms kan dat een verrassing opleveren. Dat we een eerste verkenningsduik maken op een nog niet eerder in beeld gebracht scheepswrak of vliegtuig. 

Dat kan toch niet mooier?

Op de terugweg vragen we ook aan de duikers verslag te doen van hun bevindingen. Zowel qua biologie, zwerfvuil, de staat van het scheepswrak, zaken die kunnen helpen bij een eventuele identificatie van een scheepswrak of vliegtuig et cetera.

Ondertussen zijn er al een behoorlijk aantal van onze vrijwillige duikers zo enthousiast geworden, dat ze de NAS/ BMA (Basiscursus Maritieme Archeologie) opleiding bij het RCE/ AWN hebben gedaan of de archeologie specialty bij de NOB ( Nederlandse Onderwatersport Bond).

2 wraqkduikers

Duiken op de "Amerskerk"

Overzichtskaartje van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, er ligt heel wat !