Weblinks

Bescherm een wrak

Werkgroep die zich sterk maakt om bijvoorbeeld de drie Engelse Kruisers beter te beschermen tegen slopers. De Kruisers zijn onderdeel van ons cultureel erfgoed, vinden zij, en dat erfgoed in de Noordzee moet bewaard worden voor de toekomst, zoals dat ook op land gebruikelijk is.

De Nederlandse Onderwatersport Bond

De voordelen van de NOB

Wil je graag een duikopleiding volgen of ben je op zoek naar een gezellige duikclub? Wordt dan lid van een vereniging bij jou in de buurt! Heb je daar geen behoefte aan, maar ben je wel enthousiast over de duiksport? Dan is ons individuele lidmaatschap wellicht iets voor jou. In beide gevallen ontvang je het glossy magazine Onderwatersport en ben je collectief verzekerd. Genoeg redenen om lid te worden van de NOB!

De "Northseadivers"

Deze site heeft als doel ervaringen van wrakduikers te delen met andere geïnteresseerden.

En dan met name wrakduiken op de Noordzee.

Dus zowel voor wrakduikers als iedereen die daar in geïnteresseerd is.

Duikvereniging Hydrofiel

Hydrofiel is een duikvereniging in Groningen. Het motto van Hydrofiel is: 'Niets moet, alles mag'. Hydrofiel heeft ruim 100 leden. Hoewel Hydrofiel geen vaste duikmethode ondersteunt, hebben veel leden een PADI-achtergrond. Er is een enthousiast foto- en filmteam. Hydrofielers hebben veel aandacht en plezier m.b.t. de biologie van het onderwaterleven. Bas en Leen zijn lid van Hydrofiel.

"Duikteam Zeester"

Website van Klaas Koch en zijn mannen, wrakduikers van het eerste uur.

"Buitendijks Erfgoed Wadden"

Project "Buitendijks erfgoed Oostelijke Waddenzee" Dit Project dat vanaf 2014 wordt uitgevoerd, bestaat uit een grootschalige inventarisatie van het in de Oostelijke Waddenzee (mogelijke) aanwezige maritieme erfgoed.

"LWAOW"

Landelijke Werkgroep Onderwater Archeologie (LWAOW) Archeologische monumenten kunnen zich ook onder water bevinden. Voorbeelden hiervan zijn ‘verdronken dorpen’, waarbij het land met behuizing permanent onder water is komen te staan, maar ook scheepswrakken. De Landelijke Werkgroep Archeologie Onder Water (LWAOW) is een apart onderdeel van de AWN die helpt bij het opzetten van dergelijke regionale onderzoeken.

Maritiem historische databank

Voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de zeescheepvaart in Nederland is er nu een mogelijkheid informatie te vinden over alle zeeschepen die sinds 1813, het ontstaan van het huidige Koninkrijk der Nederlanden, hebben gevaren onder Nederlandse vlag, inclusief de schepen met thuishaven in de (voormalige) overzeese gebiedsdelen.

Stichting Anemoon

Stichting ANEMOON is dé organisatie voor vrijwilligers onderzoek in het mariene milieu.

Veel informatie over het leven en verschillende projecten in de Noordzee.

Stichting Verdronken geschiedenis

De Stichting Verdronken Geschiedenis is ontstaan uit het in 2005 en 2006 uitgevoerde pilot project over de verdwenen eilanden Bosch (nabij Schiermonnikoog) en Buise (nabij Norderney)

Stimon

Voor veel sportduikers is het sportduiken een middel om bepaalde activiteiten onder water uit te kunnen voeren. Veel duikers zijn geïnteresseerd in onderwater fotografie, biologie, speleologie en/of in archeologie. Mede op basis van deze ontwikkelingen en de toenemende belangstelling voor het culturele erfgoed onder water, werd op 1 februari 1985 de Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, afgekort STIMON, opgericht.

www.verganeschepen.nl

Een selectie uit de ruim vierhonderd vindplaatsen van schepen die ooit de Zuiderzee bevoeren, teruggevonden bij de ontginning van Flevoland

Wrakduiken op de Noordzee met de "Dolfijn"

Lees hieronder over de diverse wrakduiktrips die "MS Dolfijn" inmiddels gemaakt heeft.

Wrecksite

De Wrecksite bevat veel informatie, maar de locatie is niet altijd even betrouwbaar.

Zee in zicht

Informatie over de natuur in de Noord- en de Waddenzee.

Duikloep.nl

Vergroot je kijk op het onderwaterleven met deze speciaal ontwikkelde onderwaterloep. Een onmisbare accessoire voor elke duiker!