Onderwater archeologie

Voor veel sportduikers is het sportduiken een middel om bepaalde activiteiten onder water uit te kunnen voeren. Veel duikers zijn geïnteresseerd in onderwater fotografie, biologie, speleologie en/of in archeologie. Mede op basis van deze ontwikkelingen en de toenemende belangstelling voor het culturele erfgoed onder water, werd in 2017 de Stichting Maritieme Archeologie opgericht.

Een grote verdieping geeft voor mij het onderwater archeologisch aspect. Het aansluiten bij Stimon en de Landelijke Werkgroep Onderwater Archeologie (LWAOW) maakt het wrakduiken veel interessanter.

Naast het wrakduiken wordt de Serenity ook in gezet als moederschip bij Stichting Maritieme Archeologie een in 2017 opgerichte stichting om onder andere amateur duikers te betrekken bij archeologisch onderzoek en monitoring in de Wadden en Noordzee.

Geeft absoluut een heel andere dimensie aan het wrakduiken.

Ook een optie, met de "Archeos" in Friesland op het IJsselmeer, ook een werkgroep die archeologisch onderzoek doet naar bijvoorbeeld de scheepswrakken in het IJsselmeer. Voor contact: coordinator(ed)archeosfryslan.nl