NOB-specialty wrakduiken,

Met enige regelmaat geeft Bas het theoretisch gedeelte voor de NOB specialty wrakduiken. Locatie is aan boord, geen betere plek om deze "Specialty" te geven. In principe op de vrijdagavond voorafgaande aan een weekend duiken. Met de praktijk kan dan aansluitend meteen een start worden gemaakt op de Noordzee.

Ook voor Padi-duikers, kosten 25 euro.

Er is nog ruimte voor enkele gegadigden om binnenkort weer een avond te organiseren, neem dus gerust contact op.

Bij de NOB kan je het boekje wrakduiken voor 21,95 € bestellen, samen met de kaart voor het aanvragen van certificaat.

Na de theorie kan je in overleg met Bas (twee-sters NOB instructeur) de praktijkduiken op zee of deels bij Scharendijke www.wrakduikeninscharendijke.nl maken. Neem maar even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook als het je op zich leuk lijkt, maar eerst wat meer over wrakduiken wilt horen, ben je van harte welkom.

De details komen dan verder nog. Meer info of aanmelden kan hier met een mailtje.

Zie ook onderstaande NOB tekst:

Veel NOB-verenigingen organiseren regelmatig wrakduiken op de Noordzee. Om die reden is deze specialisatie gericht op het mede leidinggeven bij het uitvoeren van en deelname aan wrakduiken.

Leerdoelen

Na het doorlopen van deze specialisatie moet de cursist:

- zelfstandig een wrakduik kunnen voorbereiden;

- alle handelingen behorende bij een wrakduik kunnen uitvoeren, als omschreven in deze specialisatie.

Ingangsniveau

2*-duikbrevet

Cursusprogramma

Theoretische instructie

Praktische instructie

Het maken van vier wrakduiken onder leiding van een bevoegde 2* NOB-instructeur. De wrakduiken moeten zijn gemaakt op wrakken in de Noordzee, Engelse of Bretonse kustwateren. Eén van de wrakduiken mag gemaakt worden op het wrak ‘Le Serpent’ in het Grevelingenmeer (bij duikplaats de Kabbelaar). Deelnemers met ervaring in het wrakduiken zijn vrijgesteld van deelname aan het praktische gedeelte, mits zij minstens zes wrakduiken hebben gemaakt waarvan minimaal vier op wrakken in de Noordzee, Engelse of Bretonse kustwateren. Deze wrakduiken moeten zijn gewaarmerkt door een bondsvereniging, door een NOB-erkende duikschool of door een daartoe bevoegde 2* NOB-instructeur