Bas Kremer

Ik duik vanaf 1994 en ben NOB 2* duikinstructeur. Heb je interesse in wrakduiken kan je bij mij je specialty behalen en mee de Noordzee op en op een rustige manier vertrouwd raken met het duiken op zee. Wij varen vanaf 2010 op de Noordzee. Op zoek naar scheeps- en vliegtuigwrakken en het ondersteunen van archeologisch onderzoek onderwater.

Los van het wrakduiken, wat ook spectaculair is, is het archeologisch onderzoek doen een even grote passie. We krijgen regelmatig tips van vissers als ze ergens zijn blijven haken en er wat vrij gespoeld is op de zeebodem. Soms combineren we dit met het wrakduiken, dat we even met de sonar een bepaalde positie in beeld brengen.

Een prachtige hobby in een schitterend gebied. Los van het leven onder water, is het ook op de Wadden en de Noordzee puur genieten, zeehonden zien we eigenlijk standaard, maar ook vaak bruinvissen en de Waddenzee is natuurlijk enorm vogelrijk.

Al jaren wordt het scheepje waar we mee varen om de zoveel jaar een slag groter en ondertussen varen we met een supersnelle klassieke aluminium patrouilleboot van 17 meter met twee motoren, helemaal ingericht op duiken. Juist in een gebied met zoveel stroming is het fijn als je het varen goed kan plannen en een snel schip helpt daar enorm bij. Hoop dat we gauw weer los mogen en het avontuur weer kan beginnen. Je bent van harte welkom.